top of page

PSYKISKE LIDELSER

Igennem flere hundrede år har man givet diagnosen psykisk betinget, når man ikke kunne stille en diagnose.

I dag hedder det psykosomatisk, dvs. at psyken har forstyrret kroppens funktioner.

Har du fået denne diagnose, skal du først og fremmest stille spørgsmålstegn ved den og dernæst give et par chancer til posturologi- og akupunktur-behandling.

I 1999 stiftede Danmark bekendtskab med posturologien, som er nyeste forskning af neurologi, hvordan hjerne og nervesystem arbejder.

Når man studerer systemet, ser man, at der mere er tale om en somato-psykisk lidelse end en psyko-somatisk. Det er altså mere det kropslige, hvordan kroppen er i eller ude af balance, der afgør, den måde hjerne og nervesystem opfatter og bearbejder ting på, mere end det er, hvad jeg har oplevet gennem mit liv.

Når den kognitive forbindelse (alt hvad man benytter til at indlære, se og opfatte med) er i balance, kan menneskets psyke holde til næsten alt.

Betragter man organfunktioner, ser man at følelser forstyrres i takt med at organer forstyrres. Eksempelvis vil det på lang sigt skade leverfunktionen at være indesluttet, omvendt vil en belastet lever skabe nedtrykthed og indesluttethed. Måske derfor siger man ..tal frit fra leveren..

På området angst, nervesammenbrud, depressioner, træthed, koncentrations- og indlæringsforstyrrelser har vi resultater i en grad der overrasker.

Kan depressioner kan forekomme, når et menneske er i fuld funktionel balance?

bottom of page