top of page

SCLEROSE

Multibel Sklerose, MS

Amyotrofisk Lateral Sklerose, ALS


Disse to sygdomme er beskrevet i kinesisk medicin for flere tusinde år siden, hvor Traditionel kinesisk Medicin betragter årsagen til disse sygdomme som et grundlæggende fordøjelsesproblem, der stammer fra en dysfunktion i mave og bugspytkirtel. Herved fremmes fænomenet sclerosering (at forkalke (MS/sclerose)), ydermere svækkes musklernes evne til at åbne op for næring og dette kalder man i dag insulinresistens. Den værste konsekvens af insulinresistens er ALS. Hvis muskelcellerne lukker helt af ses muskelsvind, som er et andet ord for ALS. I begge tilfælde, MS og ALS dannes store mængder slim.

Der skal være arvelige anlæg for at udvikle disse sygdomme, men de hjælpes frem af levevis. Arvelighed alene kan ikke udvikle disse sygdomme. De er begge livstilssygdomme i kombination med arvelighed. De fleste livstilssygdomme starter med forhøjet blodtryk og eller forhøjet kolesterol. Der ligger enten massiv stress og eller alt for mange kulhydrater og evt. Også forkert fedt i kosten til grund for forhøjet blodtryk eller forhøjet kolesterol. Det kan der heldigvis gøres noget ved.

Allerede i 1950 kom den første artikel frem i vestlig medicin om sammenhængen mellem ALS og sukkerintolerance. I 1990 kom næste artikel om ALS og Insulinresistens. Øst og vest er enige!

Se her hvordan en amerikansk kvindelig læge helbreder sig selv fuldstændig for fremskreden sclerose. Hun har fulgt lægernes råd i 3 år og end i elektrisk kørestol. Da hun gik på stenalderkost, blev hun rask.

MS skaber forkalkning omkring nerver (grundet fordøjelsesdysfunktion) og ALS lukker for næring til muskelcellerne af samme årsag, men dette gør ikke MS og ALS til neurologiske sygdomme, selvom de udspiller sig i nervevæv, ej heller sygdomme i immunsystemet. Problemet kommer fra fordøjelsen.

Læs her hvordan man har taget fejl af Sclerose og troet det havde noget med immunsystemet at gøre. Denne fejlopfattelse får nogle til at råde sclerosepatienter til at tage på i vægt, hvilket er en katastrofe, for deres fremtid.

http://www.jstor.org/stable/10.1086/662453

Insulinresistens har flere årsager. De vigtigste to årsager hænger fuldstændig sammen. Den ene er massiv stress, den anden er raffineret kost, dvs. indtagelse af for mange kulhydrater, som sukker, brød, kartofler, pasta og ris, samt mælkeprodukter og forkert fedt.

Når man spiser for mange kulhydrater (mono-og poly-sakkarider) øges produktionen af insulin og man får større trang til kulhydrater, fordi blodsukkeret falder ved øget insulinproduktion. Disse hurtige kulhydrater (med høj glykæmisk index) skaber fordøjelsesproblemet, men ikke alene det. Når der dannes insulin, dannes der stresshormoner og omvendt! Dvs. kulhydrater skaber stress og stress giver trang til kulhydrater. Insulin øger produktionen af stresshormoner. Kroppen skal bruge insulin, når vi spiser kulhydrater. Kulhydrater (hvid mad) skaber således stress.

Når der produceres meget insulin (altså grundet stress og hvid mad), skabes ikke bare et fordøjelsesproblem, med de hvide blodlegemers fangearme svækkes, nærmest lammes. Dette giver mulighed for at virus kommer ind i kroppen. Vi har alle hørt om eller kendt de børn, der spiser for meget sukker og får konstante forkølelser. Vi har også oplevet mennesker der arbejder alt for meget og i de værste stressperioder ender med at få en forkølelse. Styrk dit immunforsvar, tag hvid mad væk fra kosten.

Stresshormoner øger altså produktionen af insulin. På denne måde er insulinresistens og stress to sider af samme sag. Der er en indbyrdes-gensidig virkning mellem stresshormoner og insulin.

Hos MS og ALS-patienten kan der være meget overvægt på en af ovenstående faktorer. Dvs noget har megen stress, andre har spist meget forkert. Begge er livstile.

Sklerose

De hyppigste årsager

Stress

Insulinresistens

Glutenintolerance

Ebstein bar virus, som trækker tungmetaller ind

Borelia, som trækker tungmetaller ind

Ofte har pt. været udsat for biluheld, hvorved øverste nakkehvirvel fikseres/skades.

ALS

De hyppigste årsager er

Insulinresistens

Massivt stress.

Behandling af Sklerose og ALS

Bemærk der er mærkbar forskel efter 3 måneder og stor forandring efter 6 måneder

Kostændring, karbohydratfri kost, stenaldermad. Se nedenstående

Motion bevirker nedsat insulinniveau

Akupunktur især til stimulering ar Milt og Mave, akupressur på specielle områder på kroppen, øreakupunktur kan behandle posttraumatisk stress og stress, samt nedsætte insulinproduktionen, hvis denne er for høj.

Stress skal elimineres!

Træning på en speciel maskine til stimulering

Tilskud af Galaktose 3 gr. gange 3 dgl.

Galaktose er et specilet sukkerstof, som ikke kræver insulin,

men går direkte i muskelcellen uden at insulin skal åbne cellemembranen.

I'm a paragraph. Click once to beginLecitin 3 gr. gange 3 dgl.

Kreatin ½ ts

Ribose ½ ts

Zink, mangan magnesium

Marietidsel

Absint

Selen & E- vit.

Kostændring

Karbohydratfri kost, det samme som stenaldermad.

Der er forskel på Stenaldermad fra land til land, men sukkerstofferne skal så langt ned som muligt og forkert fedt må ikke indtages.

Forkert fedt er opvarmet plantefedt og fedt fra dyr der har fået korn, især majs.

Hent inspiration fra

Kernesund økomad

Køkkenkunst på høje hæle

Raw Food

Vores bedste GI opskrifter

Stenaldermad

LCHF entering your own content. You can change my font, size, line height, color and more by highlighting part of me and selecting the options from the toolbar.

Tilladt:

Frugt Bær og honningmelon.

Alle grønsager undtagen kartoffel, majs, pastinak, kålrabi.

Spis rigelige mængder avokado.

Spis 3 kopper bladgrønt dagligt. Jo mørkere blade, des bedre.

Alle frø: Hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner, sesam, amarenth, quinoa, hirse, boghvede (ex boghvede-nudler af hel boghvede (købes hos Solhjulet), -boghvedepandekager), nødder, mandler, kakao, kaffe.

Hørfrø indeholder omega 3 og kan ikke opvarmes. Hørfrø skal stå koldt. Vi kan anbefale at kværne 2 spiseskeer hørfrø dagligt og spise dem på grød eller i smoothie. Man kan også købe olien, hvis den er presset af friske hørfrø. I så fald smager olien godt.

Korn Sorte og røde ris tilladte.

Kammutmel (kæmpedurum) og svedjegrug er tilladt i meget små portioner.

Brød af Kammutmel (kæmpedurum) og svedjerug rationeres til 1 skive dagligt hvis man bevæger sig, får motion. Hvis ikke man bevæger sig kan kammutmel ikke indtages.

Alt kød. Undgå dog konvensionel svinekød, undgå så vidt muligt æg, eller rationer æg til eet om ugen.

Det anbefales at søde med Gallaktose, Birkesød (virker afførende) eller stevia.

Krydderier                  Alt er tilladt

Bælgfrugter                Undgå tørrede bælgfrugter, som bønner, ærter, anvend kun linser begrænset til en gang om ugen.

Ikke tilladt:

Hvide og brune ris, rismælk, riskiks.

Brød, pasta, korn, herunder perlekorn.

Sukker, rørsukker, muscovado, melasse, honning.

Kartoffel, majs, pastinak, kålrabi.

Mælkeprodukter. Gedeost tages ind i mindre mængder, ligeså 2 spiseskeer fløde fra Jersey-koen, når der er større fremgang.

Denne stenalderdiæt giver fuld energi til dagligdagen og dyb nattesøvn. Det er en livsstil som vi er designet til. Gevinsterne er så store, at man ikke har lyst til at spise normal dansk mad mere, efter nogle få måneder.

Hvis en MS- eller ALS-apatienten ikke kan gå, er det nødvendigt at træne på Galileomaskine dagligt. Vi har en maskine, men kan henvise til Novotec Medical, Tyskland

Stenaldermad, som beskrevet ovenfor, træning, galactose og ingen stress, er nødvendigt for at blive rask.

bottom of page